Nieuws
Now Reading
[Nieuws] Gate-project goed voor 19 promoties
0

[Nieuws] Gate-project goed voor 19 promoties

by Eric Bartelson1 november, 2011

Het onderzoeksprogramma GATE -Game research for Training and Entertainment- gaat zijn laatste half jaar in en in de resterende tijd worden individuele onderzoeksprojecten afgerond met een promotie. Negentien om precies te zijn.

Onderzoekers binnen het GATE programma hebben vier jaar gewerkt aan de verschillende deelprojecten. De eerste Gate-promotie was van Herwin van Welbergen op de Universiteit Twente. In oktober en november promoveren de vier onderzoekers Joost Westra, Erik van der Spek, Maaike Harbers en Michal Sindlar bij Universiteit Utrecht. De overige veertien promoties vinden plaats voor het eind van het Gate-project in april 2012.

Vanaf 2007 werken zeven organisaties samen op het gebied van gameresearch voor training, simulatie, en entertainment, te weten Universiteit Utrecht, TNO, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, Universiteit Twente, Technische Universiteit Delft, Waag Society en Thales, op uitnodiging van het Ministerie van OC&W en gesteund door NWO. Behalve deze zeven partners hebben twaalf MKB-bedrijven geparticipeerd in vijftien kennisoverdrachtprojecten. Het kabinet heeft 10 miljoen euro beschikbaar gesteld, bovenop de 9 miljoen eigen inbreng van de deelnemende instellingen.

 

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.