Nieuws
Now Reading
[Uit Nu!] Juf-in-de-Box van Ranj leert kinderen schrijven
1

[Uit Nu!] Juf-in-de-Box van Ranj leert kinderen schrijven

by Eric Bartelson24 oktober, 2011

Eén op de vier leerlingen in het basisonderwijs heeft moeite met schrijven. Nu kan je je afvragen of het fysiek schrijven van letters nog van belang is in deze tijd van computers en toetsenborden, maar het blijkt dat goed met de hand schrijven ook de taalontwikkeling, het tekstbegrip en de ontwikkeling van de fijne motoriek beïnvloedt. Reden genoeg om de kinderen die daarin achterblijven spelenderwijs te trainen in deze vaardigheid. Ranj heeft speciaal daarvoor Juf-in-de-Box ontwikkeld, een spel waarmee basisschoolleerlingen met een digitale pen op een Wacom tablet handelingen uitvoeren. Geen saaie lesstof maar bewegingen die kleine monsters besturen. Alle oefeningen zijn gebaseerd op recente wetenschappelijke inzichten op het gebied van kinderfysiotherapie. De game is ontwikkeld in samenwerking met TNO, Donders Institute, Radboud Universiteit en Avans Hogeschool en debuteert vandaag op Games for Health.

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.