Nieuws
Now Reading
[Nieuws] Gamestudio Soepel gaat op in UnitedGames
0

[Nieuws] Gamestudio Soepel gaat op in UnitedGames

by Eric Bartelson20 oktober, 2011

De Amsterdamse gamestudio Soepel versmelt met UnitedGames uit Wormerveer. De naam Soepel verdwijnt, maar het team blijft binnen de nieuwe werkgever intact. Vijf werknemers van Soepel treden per 1 november in dienst bij UnitedGames waaronder één van de oprichters, creatief directeur Eljo Bosman. De andere twee oprichters, Andreas Verlinden en Mattijs de Valk, stappen eruit. De Valk gaat aan de slag bij Philips en Verlinden begint opnieuw voor zichzelf. “Ik blijf in de gamesindustrie en ga binnenkort aan de slag met een nieuwe game”, zegt Verlinden daarover.

De reden om Soepel te integreren met UnitedGames is volgens Verlinden een juiste manier ‘om de spirit en kwaliteit van de studio te laten voortbestaan’, ook al is dat niet meer onder de eigen naam. “We merkten dat Soepel in de huidige vorm zakelijk slagen miste. En deze constructie verzekert onze teamleden van een goede plek en de lopende projecten van continuïteit. Iedereen was vrij om te kiezen en iedereen ging, met uitzondering van ons, mee.”

“De klanten van Soepel hebben nu de keuze of ze hun opdrachten bij UnitedGames neerleggen. Achter de schermen werkt het vertrouwde team waar ze eerder ook mee in zee zijn gegaan dus ze weten wat voor kwaliteit ze kunnen verwachten. Ook de games die Soepel nu nog faciliteert blijven actief.” aldus Verlinden.
Soepel heeft zes jaar bestaan en produceerde vooral advergames. Het laatste jaar bracht de studio nog games uit als Hi-Tec Mounaineering, Battle of the Guru en Valvoline Challenge.

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.