Control
Now Reading
[Waarschuwing] Twitter-account van Control gehackt (plus wat uitleg)
3

[Waarschuwing] Twitter-account van Control gehackt (plus wat uitleg)

by Matthijs Dierckx17 oktober, 2011

De Twitter-account van Control is gehackt. Klik niet — dat is NIET — op de link die je van ons ontvangt via een DM. We zijn het slachtoffer geworden van een nogal slimme phishing-methode waar we — nee — waar ík ben ingetrapt.

’s Nachts gewekt worden door een trillende iPhone is geen goede start voor een helder moment. Dat volgde dan ook niet. Ik las een berichtje dat ons waarschuwde voor slechte berichtgeving over Control. Nieuwsgierig genoeg klikte ik erop en werd teruggeleid naar de inlog-pagina van Twitter. De inlog-pagina vanuit een Twitter-account waarop ik natuurlijk al was ingelogd… Onder normale omstandigheden weet je dan: dit zit mis. Maar om 5 uur ’s ochtends kennelijk niet en ik voerde braaf het wachtwoord in. Ik kreeg een 404 en dacht, ach, het zal wel. Tot vanochtend, toen bleken we tientallen berichtjes verstuurd te hebben naar andere twitteraars, met dezelfde phishlink. 

Mijn excuses voor mijn onachtzaamheid. De zaak zit inmiddels weer stevig op slot en we willen iedereen waarschuwen dus niet op die link te klikken en al helemaal niet in te loggen. Ook niet als je nog half slaapt…

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.