Nieuws
Now Reading
[Uit Nu!] Nuclear Dawn van Interwave Studios
0

[Uit Nu!] Nuclear Dawn van Interwave Studios

by Matthijs Dierckx17 oktober, 2011

Nuclear Dawn is een ambitieuze game, het probeert FPS en RTS-actie te combineren. En aan de recensies te zien, is de Limburgse maker Interwave Studios daar aardig in geslaagd.

Control kreeg een voorproefje tijdens de Gamescom in Keulen en sinds vrijdag ligt de games in de winkels (via de Haarlemse publisher Iceberg Interactive) en is te koop op Steam (voor Mac & PC). De game is gebouwd op de Source-engine van Valve (de L4D2-versie) en zet twee teams van maximaal 16 spelers tegenover elkaar. Wie het command center inloopt komt in de RTS-omgeving terecht en kan nieuwe tools kopen voor zijn squad en gebouwen en turrets plaatsen. Alles wordt betaald middels punten die de spelers (al FPS’end) verdienen.

Nuclear Dawn is een mid-priced release, dus op Steam betaal je 20 euro (of zestig voor vier stuks). Bestel je via uitgever Iceberg, dan betaal je slechts 18 euro.

Control kreeg afgelopen vrijdag tijdens de release-party in Haarlem (waarvoor dank trouwens) een exemplaar mee. Als het een beetje meezit zijn we vanavond in het post-apocalyptische landschap te vinden (zoek op ControlMagazine).

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.