Nieuws
Now Reading
[Event] Van idee naar onderneming in 54 uur tijdens StartUp Weekend Utrecht
1

[Event] Van idee naar onderneming in 54 uur tijdens StartUp Weekend Utrecht

by Eric Bartelson11 oktober, 2011

Tijdens het StartUp Weekend Utrecht van 11 tot en met 13 november bouwen multidisciplinaire teams van designers, marketeers, ondernemers, webbouwers en game developers een gameconcept uit tot een startende onderneming. Het begint allemaal met een idee.  Alle deelnemers krijgen 60 seconden om hun idee te pitchen. De beste ideeën worden geselecteerd en daarom heen ontstaan teams van mensen die het verder willen uitwerken. Het StartUp Weekend is een uitgebreide versie van een gamejam, want rond het gameconcept wordt dus een business gebouwd. Uiteindelijk presenteren de teams hun case aan een jury van investeerders en ondernemers. De winnaars krijgen een geldbedrag waarmee ze hun bedrijf kunnen starten. Wereldwijd zijn er ruim 300 StartUp Weekends georganiseerd waaruit meer dan 2500 ondernemingen zijn ontstaan. De Utrechtse versie is gericht op interactieve media en games. Voor meer informatie klik hier.

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.