Nieuws
Now Reading
[Reportage] In het Stedelijk: “Matisse, Malevich, Mondriaan… en Van Dongen!”
0

[Reportage] In het Stedelijk: “Matisse, Malevich, Mondriaan… en Van Dongen!”

by Eric Bartelson7 oktober, 2011

Joost van Dongen kijkt opgetogen rond. Hij staat in de Erezaal in het Stedelijk Museum in Amsterdam en somt op: “Matisse, Malevich, Mondriaan…” Dan wijst hij naar een monitor waar Proun op draait: “En Van Dongen! Mooi rijtje toch?”

Gisteravond was tijdens Load it! een aantal games opgesteld tussen de vaste collectie van het museum. Naast Proun, waren ook co-op platformer ibb and obb van Richard Boeser en Roland IJzermans en enkele andere buitenlandse games speelbaar. Drie kunstzinnige games, voortgekomen uit een project van het Stedelijk en Submarine Channel waarbij een kunstenaar aan een gamedeveloper werd gekoppeld, debuteerden gisteren. FLX van gamedesigner Sander van der Vegte en kunstenaar Han Hoogerbrugge maakte de grootste indruk (zie afbeelding hieronder).

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.