Nieuws
Now Reading
[Nieuws] Triangle Studios maakt game over Friese held Grutte Pier
1

[Nieuws] Triangle Studios maakt game over Friese held Grutte Pier

by Eric Bartelson5 oktober, 2011

Het was geen geheim dat het nieuwe project van Triangle Studios een game over de Friese held Grutte Pier is. Wat wel een nieuwtje genoemd mag worden is dat het spel –Cross of the Dutchman– in de eerste helft van volgend jaar uitkomt. In eerste instantie wordt de game ontwikkeld voor PC, maar de Leeuwardense studio mikt ook nadrukkelijk op een release op XBLA of PSN. “We zijn actief op zoek naar een partner/publisher die ons helpt Cross of the Dutchman uit te brengen en te marketen op die platformen”, zegt directeur Remco de Rooij in een interview met Indiegamemag.com. De game vertelt het verhaal van “Grutte” Pier Gerlofs Donia, een Friese vrijheidsstrijder uit de 16e eeuw. Als zijn vrouw wordt vermoord en zijn dorp vernietigd door Saksische huurlingen, maak Pier het zijn levenstaak om zijn geliefde vaderland te bevrijden van de bezetters.


About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.