Nieuws
Now Reading
[Nieuws] Ranj wint gamejam tegen vergrijzing
0

[Nieuws] Ranj wint gamejam tegen vergrijzing

by Eric Bartelson5 oktober, 2011

Dit weekend werd in het gebouw van de Dutch Game Garden in Utrecht een gamejam georganiseerd in het kader van het zorginnovatieproject Zorg(en) voor Morgen. Opdracht was een gameconcept te ontwikkelen dat ouderen stimuleert meer te bewegen en de band met de kleinkinderen te versterken. Vier teams deden mee aan de jam en het was uiteindelijk Ranj dat het winnende concept presenteerde op zondag. In hun game Kaap’ren spelen ouderen en kinderen verschillende rollen in het zelfde spel. De kinderen besturen een schip in een ontdekkingstocht over de wereld. De ouderen maken deel uit van de bemanning op het schip en verdienen door het uitvoeren van opdrachten en minigames punten om hun personage beter en efficiënter te maken. De jury beloonde het concept omdat het rekening houdt de uiteenlopende belevingswereld van ouderen en jongeren, maar ze op deze manier toch gezamenlijk een spel laat spelen. Op het eindcongres van Zorg(en) voor Morgen worden alle games gepresenteerd.

Het winnende team van Ranj met van links naar rechts Roel Ezendam (student van NHTV uit Breda), Paul Bierhaus, Rens van Slagmaat en (Control columnist) Michael Bas.

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.