Nieuws
Now Reading
[Nieuws] Proun zeer succesvol, ‘Pay What You Want’ niet
0

[Nieuws] Proun zeer succesvol, ‘Pay What You Want’ niet

by Eric Bartelson4 oktober, 2011

Joost van Dongen -overdag de baas over alle programmeurs bij Ronimo en ’s avonds de baas over zijn hobbyproject Proun- heeft in een onthullende post op zijn eigen blog de verkoopcijfers van Proun uit de doeken gedaan. Waar developers door contracten meestal heel geheimzinnig doen over de opbrengsten van een spel, heeft Van Dongen met deze game geen enkele restricties op dit gebied. De belangrijkste conclusie van de zeer gedetailleerde post is dat Proun voor een hobbyproject zeer succesvol is. Meer dan 250.000 keer is de game gedownload en geïnstalleerd. De game heeft veel aandacht gegenereerd op verschillende grote gaming sites en dat resulteerde in die grote hoeveelheid downloads. Van Dongen heeft Pay What You Want aan zijn game gekoppeld en dat leverde in totaal de som van iets meer dan 14 duizend euro op. Niet heel veel als je dat afzet tegen de kwart miljoen downloads. Lees alle cijfers en conclusies van Van Dongen hier.

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.