Control
Now Reading
[Nieuws] Veel filmmakers, weinig developers op Film- & Gamesborrel
0

[Nieuws] Veel filmmakers, weinig developers op Film- & Gamesborrel

by Matthijs Dierckx30 september, 2011

Deze week vond in Utrecht het Nederlands Film Festival (NFF) plaats. Met zoveel filmmakers op één plaats — pal voor de deur van een grote verzameling gamesbedrijven (de Utrechtse Neude), was één en één snel twee. Oftewel, afgelopen maandag konden film- en gamemakers elkaar ontmoeten tijdens de Film- &  Gamesborrel in de Utrechtse Dutch Game Garden. Meestal blijven de filmmensen weg bij dit soort combi-events, maar niet dit keer. Enkele tientallen producenten en regisseurs (waarvan sommigen met een indrukwekkende staat van dienst) wilden in contact komen met gamemakers. Die groep was echter zowaar ondervertegenwoordigd. Sommige developers die er wel waren hadden tegen het eind van de avond hun zakken vol leads. Volgend jaar een nieuwe kans.

De Film- & Gamesborrel was georganiseerd door MEDIA Desk Nederland, de NFF, Control, DGG en Syntens.

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.