Control
Now Reading
[Event] Control dit weekend met stand op Firstlook
1

[Event] Control dit weekend met stand op Firstlook

by Eric Bartelson30 september, 2011

Uitgever Matthijs Dierckx staat er nog redelijk ontspannen bij, op de half afgebouwde Control stand, die het komend weekend de Nederlandse gamesindustrie vertegenwoordigt tijdens de populaire gamebeurs Firstlook. Het mini-Holland-paviljoen geeft bezoekers een beeld van wat er wordt gemaakt in Nederland en hoe zij zelf in deze industrie kunnen geraken. Verschillende onderwijsinstellingen geven op onze stand informatie over hun gamesopleidingen en dankzij de medewerking van de Dutch Game Garden zijn er volop Nederlandse indiegames te spelen op de Indigokasten. Op PlayStation- en Xbox demopods draaien bekende Nederlandse producties als Killzone 3, Gatling Gears en Overlord II. Control verzorgt in het theater bovendien lezingen over gamesdesign en -development met sprekers van Nederlandse gamestudio’s. Tijdens het evenement wordt een speciale uitgave van Control Magazine uitgedeeld met informatie over gamesopleidingen in Nederland.

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.