Nieuws
Now Reading
[Nieuws] Meer aanmeldingen dan ooit voor Dutch Game Awards
0

[Nieuws] Meer aanmeldingen dan ooit voor Dutch Game Awards

by Eric Bartelson28 september, 2011

Meer dan 130 games zijn aangemeld voor de Dutch Game Awards. Hoeveel meer dan die 130 is nog niet helemaal duidelijk omdat een aantal games nog langs de selectiecommissie moet. Wel duidelijk is dat dit een absoluut record is, vorig jaar waren er nog 100 aanmeldingen. Best vertegenwoordigde categorie is de Best Casual Game met 50 aanmeldingen. Met 29 inzendingen is ook de Best Serious Game goed vertegenwoordigd.Een jury van vier game-professionals bepaalt de genomineerden en kiest de uiteindelijke winnaars. De winnaar van de speciale Control Industry Award, de prijs voor de beste (overall) Nederlandse gamesproductie, wordt gekozen door de lezers van het vakblad Control. De 13 winnaars ontvangen hun plexiglazen uil tijdens het Control Industry Dinner, onderdeel van Game in the City, op 24 november.

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.