Nieuws
Now Reading
[Nieuws] Proun meer dan een miljoen keer gespeeld
0

[Nieuws] Proun meer dan een miljoen keer gespeeld

by Eric Bartelson27 september, 2011

Proun, het hobbyproject -of liefdesbaby- van Ronimo Lead Programmer Joost van Dongen, is meer dan een miljoen keer gespeeld. Of beter gezegd, meer dan een miljoen rondetijden zijn aangemeld. Dat getal is eigenlijk hoger, want vlak na de launch van de game vloog de server die de high scores bijhoudt eruit. Van Dongen kan vrijwel alles bijhouden wat de spelers van Proun doen en hij heeft daar een interessante post van gemaakt op zijn blog. De cijfers waar we stiekem veel meer in geïnteresseerd zijn, namelijk het aantal downloads en aantal verkopen -gezien zijn pay-what-you-want systeem- presenteert hij volgende week. Proun is nog steeds gratis te downloaden/te koop.

Op het Nederlands Film Festival heeft Proun een prominente plek. De game is speelbaar op een groot scherm in het Film Festival ‘dorp’ op het Neude in Utrecht. Je hebt nog tot en met 30 september.

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.