Nieuws
Now Reading
[Uit Nu!] Oorkania van Oorkaan
0

[Uit Nu!] Oorkania van Oorkaan

by Eric Bartelson20 september, 2011

Oorkania is een gratis online game die kinderen vanaf 6 jaar op een speelse manier in contact brengt met verschillende soorten muziek. Het spel werd eergisteren gelanceerd met een concert van het KinderOorkest, bestaande uit 150 kinderen en musici van Holland Symfonia in de Grote Zaal van de Philharmonie Haarlem (zie foto). In Oorkania reist de speler met het ruimtewezentje Oork naar Oorkania om de planeten met muziek te redden. Dat kan door het uitvoeren van opdrachten en het verzamelen van zogenaamde klankballen. Onderweg komt de speler allerlei soorten muziek tegen, van barok tot jazz en van romantiek tot wereldmuziek. Met de verzamelde klankballen en muziekfragmenten maakt de speler zijn eigen muziekcomposities.

Oorkania is bedacht en gemaakt door Oorkaan (concept en artistieke begeleiding), Vuurroodjunior (concept, vormgeving en coördinatie), Willem Lagerwaard (concept, illustraties en verhaal), Joey Roukens (compositie) en uiteraard Paladin Studios (technische realisatie en animaties) en vele musici en andere medewerkers.

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.