Nieuws
Now Reading
[Nieuws] Nederlandse ‘user generated movie’ krijgt ook een game
0

[Nieuws] Nederlandse ‘user generated movie’ krijgt ook een game

by Eric Bartelson20 september, 2011

Entertainment Experience, een initiatief waar onder meer Paul Verhoeven, Martin Koolhoven en Kim van Kooten aan meedoen, heeft als doel de eerste Nederlandse ‘user generated’ film op te leveren. Het publiek wordt gevraagd input te geven voor 8 scenes van 3 minuten en daar wordt een film van gemaakt (user generated). Paul Verhoeven maakt vervolgens geïnspireerd door diezelfde input een eigen film (user inspired). Lees de spelregels hier nog eens na. Nadat de film is geschoten, is het ook de bedoeling dat er een game wordt gemaakt naar aanleiding van de user generated film. Daarvoor is IQU oprichter Reinout te Brake ingeschakeld. In het persbericht zegt hij: “Ik vind het een grote eer om betrokken te worden bij het maken van bij mijn weten de eerste Nederlandse filmgame ooit. Alleen al de gedachte aan het hele proces vind ik uitermate inspirerend, want er zit genoeg kwaliteit onder de Nederlandse gamesontwikkelaars.” Geïnteresseerde developers kunnen hier meer info vinden.

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.