Nieuws
Now Reading
[Uit Nu!] Superhelden.nl van Active Worlds Europe
0

[Uit Nu!] Superhelden.nl van Active Worlds Europe

by Matthijs Dierckx16 september, 2011

Superhelden.nl is een game gebaseerd op het boek, eh… Superhelden.nl van Marcel van Driel. In dat boek “mogen alleen de allerbeste spelers door naar de geheime levels op het virtuele eiland Pala”. Kijk, een mooi uitgangspunt om die virtuele wereld dan werkelijk te bouwen. Active Worlds Europe nam deze taak op zich. Spelers krijgen eerst een stel mini-games voor de kiezen of gaan direct naar het echte virtuele eiland Pala (‘echt virtueel’, want het virtuele eiland Pala in het boek is ‘niet echt virtueel’. Snapt u? Nee. Ik ook niet meer. Kan een filosoof deze lagen uit elkaar trekken?)

Enfin, iedereen die geïnteresseerd is kan het uitproberen (helaas alleen Windows) op, je raadt het al: www.superhelden.nl.

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.