Nieuws
Now Reading
[Uit alweer een tijdje] Edge van Mobigame, bewerkt door Two Tribes nu op Steam
0

[Uit alweer een tijdje] Edge van Mobigame, bewerkt door Two Tribes nu op Steam

by Eric Bartelson13 september, 2011

Two Tribes uit Amersfoort doet meer dan alleen maar gele kuikens en verslavende puzzelspelletjes. Het bedrijf heeft zich ook toegelegd op het publishen van andermans games. Die games worden dan eerst door de studio onder handen genomen, opgepoetst, aangevuld en geschikt gemaakt voor een nieuw platform. Zo werd al eerder iPhone game Frenzic omgezet naar DSiWare en Steam en WiiWare en PSN game Swords & Soldiers naar iOS. Nu is het dus de beurt aan Edge van het Franse Mobigame. Ook deze game heeft de Two Tribes behandeling gehad en is nu hier verkrijgbaar voor PC en Mac.

Waar ken je Edge ook alweer van? Ja van dat slimme puzzelspel, maar het speelde ook een rol in dat rare copyright verhaal waarin Tim Langdell een bedenkelijke hoofdrol heeft. Deze man bezit (of eigenlijk bezat) het copyright op de naam Edge en hij eiste veel geld van iedereen die die naam gebruikt (zo ook het bekende tijdschrift Edge). Deze game Edge is uit de App Store verwijderd omdat Mobigame niet wilde betalen.

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.