Nieuws
Now Reading
[Nieuws] E-Semble levert trainingsoftware aan Amerikaanse brandweer
0

[Nieuws] E-Semble levert trainingsoftware aan Amerikaanse brandweer

by Eric Bartelson13 september, 2011

E-Semble uit Delft heeft opnieuw een buitenlandse klant binnengehaald. Vorige maand won het bedrijf een openbare aanbesteding voor het leveren van simulatiesoftware voor het trainen van brandweerkorpsen in de Amerikaanse stad Broken Arrow in Oklahoma. De naam van de stad zegt je misschien niet veel, maar het gaat om een stedelijk gebied met 93.000 inwoners. Vorige week is de door E-Semble ontwikkelde XVR technologie geleverd en in het najaar beginnen daarmee de eerste trainingen. XVR maakt het mogelijk om verschillende scenario’s te simuleren met de plaatselijke omgevingen in 3D en eigen ‘virtueel’ materieel.

De brandweer van Broken Arrow gevangen in hun XVR glorie

Eerder al leverde E-Semble deze techniek aan het brandweerkorps in de Chinese stad Shanghai. Met een brandweerkorps van 20.000 man (ter vergelijking: Broken Arrow heeft 135 man) een enorme klus. Om vast te wennen aan de software die straks wordt gebruikt in het nieuwe trainingscentrum dat binnenkort wordt geopend aldaar, was vorige week een achtkoppige delegatie naar Delft afgereisd.

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.