Nieuws
Now Reading
[Event] Game in the City 2011: transmedia, social, muziek en jatwerk
0

[Event] Game in the City 2011: transmedia, social, muziek en jatwerk

by Matthijs Dierckx9 september, 2011

Control is dit jaar co-programmeur van het Amersfoorste gamescongres Game in the City (op donderdag 24 november, voorafgaand aan het Control Industry Dinner en de Dutch Game Awards). We hebben een stel interessante onderwerpen op het lijstje — denk aan transmedia (is dat nu een buzzword of een noodzakelijke strategie?), social media & games, de staat van de industrie aan de hand van recent cijfermateriaal en een hoop meer.

Dat meer bestaat om te beginnen uit muziek. Niemand minder dan Neerlands meest geprezen gamescomponist Joris de Man geeft een keynote en de officiële oprichting van het platform Dutch Game Music vindt plaats tijdens het congres.

Ook leuk: de sessie met Vlambeer en advocaat Olivier Oosterbaan over wat te doen wanneer iemand je gameconcept jat (en daar een hit mee scoort). In hetzelfde blok het interessante achter de MMO Innebula van Catching Games.

Toegang tot het congres is soort van gratis (de ‘soort van’ bestaat uit een verplichte bijdrage van €40 voor de catering). De registratie is inmiddels geopend: hier klikken. En als je daar dan toch bent, doe jezelf een plezier en koop alvast je kaarten voor het derde Control Industry Dinner…

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.