Nieuws
Now Reading
[Nieuws] Mark – GameMaker – Overmars neemt belang in Qlvr, maker van edu-apps en games
1

[Nieuws] Mark – GameMaker – Overmars neemt belang in Qlvr, maker van edu-apps en games

by Matthijs Dierckx6 september, 2011

Mark Overmars heeft via zijn bedrijf The Game Maker Company een belang genomen in Qlvr Holding. De oprichters van Qlvr, Antoon Sturkenboom en Jaap Gerretsen, zijn — uiteraard — blij met deze investering. Of, de in de woorden van het persbericht: ze “verwelkomen deze steun voor hun internationale strategie.”

Qlvr (spreek uit als Clever) is gevestigd in de Dutch Game Garden in Utrecht. Het bedrijf maakt naar eigen zeggen ‘apps waar je slim van wordt’. De educatieve apps en games worden wereldwijd via App-stores verspreid. “De apps van Qlvr onderscheiden zich door een rijke vormgeving, animatie en muziek, in combinatie met een sterke inhoud”, aldus het bedrijf.

Twee nieuwe titels

De eerste twee Qlvr-titels voor iPad zijn binnenkort beschikbaar. Explore Vincent, een biografische app waarin het leven en werk van Vincent van Gogh belicht wordt met animaties, interactie en games (opdrachtgever: Van Gogh Brabant). En Jeffy’s World, een app waarmee je kunt ontdekken hoe dag, nacht en de seizoenen ontstaan.

Kennispartners

Qlvr is de voortzetting van Media Explosiva dat zich sinds 2008 bezighield educatieve interactieve media. Naast het uitbrengen van eigen series werkt Qlvr samen met kennispartners om apps op de markt te brengen.

Mark Overmars geniet vooral bekendheid als de man achter de GameMaker software en als mede-eigenaar van YoYo Games. Mark Overmars zal zijn “ervaringen in de gamesindustrie inzetten om de ontwikkeling van Qlvr te ondersteunen”.

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.