Nieuws
Now Reading
[Event] Bijna 200 sprekers op THINK DESIGN PLAY. Eh… hoeveel?!
0

[Event] Bijna 200 sprekers op THINK DESIGN PLAY. Eh… hoeveel?!

by Matthijs Dierckx6 september, 2011

Volgende week woensdag start de vijfde editie van de DiGRA Conferentie. Ditmaal gewoon hier in Nederland, in Hilversum om precies te zijn. De organisatie pakt het on-Nederlands groots aan met onder meer een sprekersprogramma waar we bijna 200 namen op tellen. Da’s best veel.

Het congres, georganiseerd door de HKU samen met de Digital Games Research Association (DiGRA), richt zich niet zozeer op research als wel op hoe dat onderzoek is toegepast in de praktijk. Heel veel gamedesign dus, maar ook aandacht voor het fysieke spel, de ontwikkelingen in de industrie en letterlijk tientallen onderwerpen. Enfin, werp zelf een blik op het programma

THINK DESIGN PLAY start op woensdag en duurt tot en met vrijdag. Tegelijk met het congres vindt een aantal gerelateerde activiteiten plaats, waarover we later zullen berichten. De komende dagen gaan we in op de diverse keynotes en de meest opvallende praatjes van het congres.

Kaarten voor THINK DESIGN PLAY zijn hier te bestellen.

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.