Nieuws
Now Reading
[Nieuws] Nominaties Cinekid voor o.a. Little Chicken, IJsfontein, Two Tribes, Vertigo, Monobanda en MAD
0

[Nieuws] Nominaties Cinekid voor o.a. Little Chicken, IJsfontein, Two Tribes, Vertigo, Monobanda en MAD

by Matthijs Dierckx26 augustus, 2011

Uit de ruim 40 aanmeldingen voor de Cinekid Nieuwe Media Award koos een jury 12 genomineerden. Daar zitten heel wat Nederlandse producties bij — die moeten het wel opnemen tegen internationale titels als Dance Central en Kinectimals voor de Kinect.

De jury heeft gekeken naar “kwaliteit, vernieuwing op technisch en inhoudelijk gebied en gameplay”, maar ook naar de “esthetische waarde, gebruiksgemak voor kinderen en educatieve waarde”. Na de klik de hele lijst nominaties.

De nominaties voor de Cinekid Nieuwe Media Award 2011 zijn:

 • Dance Central, Microsoft
 • Raveleijn, De Efteling B.V. / Little Chicken Game Company
 • Can you fix it?, IJsfontein Interactive Media / SOA Aids nederland
 • Room Racers, Lieven van Velthoven
 • Toki Tori HD, Two Tribes / Chillingo
 • Kinectimals, Microsoft
 • Lila en de toverkoffer, Karin Wartenbergh / The Blue Noise Department / Loes Vrielink
 • Cars 2, Namco Bandai Games Entertainment / Disney Interactive
 • Scribblenauts 2, Warner Bros Interactive Entertainment
 • Pretshow: The Game, MAD Multimedia
 • Adam’s Venture 2: Solomon’s Secret, Iceberg Interactive / Vertigo Games
 • Mimicry,  Monobanda

De uitreiking vindt plaats op donderdag 20 oktober tijdens het Cinekid festival in Amsterdam. De winnaar ontvangt naast Cinekidleeuw een geldprijs van € 7.500. (Wat dus kan betekenen dat de Nederlandse distributietak van Microsoft extra advertenties kan plaatsen?).

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.