Nieuws
Now Reading
[Nieuws] MMO Traffic heet voortaan iQU
0

[Nieuws] MMO Traffic heet voortaan iQU

by Eric Bartelson17 augustus, 2011

MMO Traffic en moederbedrijf MMO Life Group heten vanaf vandaag iQU. De naamsverandering moet het bedrijf opnieuw introduceren als dé plek voor adverteerders en uitgevers van online MMO’s om de juiste afzetmarkt te vinden voor hun producten. Die afzetmarkt bestaat uit gamers die door hun ‘marketing technologieplatform’ GameriQU worden gevolgd en in kaart gebracht. Met behulp van tientallen variabelen (van locatie, platform en hardware tot speelduur, genre en transacties) creëert het bedrijf profielen van miljoenen spelers wereldwijd.

In een interview in huidige nummer van Control zegt oprichter Reinout te Brake hierover: “Er hangt soms een sfeer van negativiteit heen om het actief volgen van mensen. Maar als dat ervoor zorgt dat spelers de games spelen die ze graag spelen, zie ik het probleem niet. Het verzamelen en slim toepassen van data vind ik een interessanter ontwikkeling dan miljoenen aan marketing op de verkeerde plaats uitgeven. Of telkens maar studio´s en publishers overnemen in de hoop dat zo je spelersbestand groeit.”

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.