Nieuws
Now Reading
[Filmpje!] OneBigAlbum componist Marc Canham stelt zich voor
93

[Filmpje!] OneBigAlbum componist Marc Canham stelt zich voor

by Eric Bartelson17 augustus, 2011

Marc Canham is componist van gamesoundtracks zoals Far Cry 2, de Driver-serie, the Getaway en Split Second. De games waar hij aan mee heeft gewerkt hebben in totaal meer dan 70 miljoen exemplaren verkocht. In het volgende filmpje vertelt hij over zijn beweegredenen om mee te doen aan OneBigAlbum, het goede-doelen-initiatief van Engine Software baas Ruud van de Moosdijk. Canham werkte al eerder mee aan de OneBigGame-projecten Chime en WINtA.

OneBigAlbum is het muzikale goede-doelen-project waarbij 17 internationale gamesmuziekcomponisten nieuwe nummers leveren voor een speciaal album waarvan de opbrengsten naar het goede doel gaan. Drie Nederlandse componisten doen mee aan het album, namelijk Jonathan van der Wijngaarden (Adam’s Venture), Michiel van den Bosch (Overlord) en Bart Roijmans (Dragonhunters). Het is een onderdeel van OneBigGame, het games-voor-goede-doelen initiatief van Martin de Ronde en verschijnt later dit jaar.

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.