Nieuws
Now Reading
[Events] Holland Paviljoen op Gamescom gereed, GDC Europe gestart
88

[Events] Holland Paviljoen op Gamescom gereed, GDC Europe gestart

by Matthijs Dierckx16 augustus, 2011

Het Holland Paviljoen op de Gamescom 2011 ligt er nog rustig bij. Rustig, maar wel al helemaal klaar, twee dagen voor de aftrap. Woensdagochtend staan hier 26 Nederlandse bedrijven en wellicht honderden buitenlandse bezoekers. 

Het Holland Paviljoen op de Gamescom is georganiseerd door de DGA samen met onder meer Control en Syntens.

GDC Europe 2011

Vanochtend begint ook GDC Europe aan haar tweede dag. We zullen — als het lukt — de komende dagen enkele samenvattingen van leuke en/of interessante sessies publiceren. Overigens heeft het half-Nederandse YoYo Games een drukbezochte stand waar ze aandacht vraagt (en dus krijgt) voor de release van GameMaker for HTML5. Iets verderop heeft het Enschedese Xsens het druk met demonstraties van haar mobiele motion capture techniek, iets dat ze vandaag ook tijdens een (sponsored) sessie kan uitelggen (hoewel wij het enigszins jammer vinden dat die geprogrammeerd staat tegenover de belangrijkste keynote van het congres). Later in de middag ook nog de speech van Peter Hofstede van Spil Games.

Oh ja, de 7th International Edition van Control vindt gretig aftrek.

 

 

 

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.