Nieuws
Now Reading
[Update] Ooh… dus zelfs Angry Birds is een rip-off…
5

[Update] Ooh… dus zelfs Angry Birds is een rip-off…

by Matthijs Dierckx14 augustus, 2011

Uit de comments geplukt: Crush the Castle van Armor Games. Ouder dan Angry Birds. Ja. Ouder.

But wait! There’s more! Onderstaand een filmpje van Castle Clout. En dat is op zijn beurt weer ouder dan Crush the Castle… 

Armor Games kreeg toestemming van Castle Clout-maker Liam Bowmers om de mechanics te gebruiken. Toch zit het de publisher van Mowmers — begrijpelijk — niet helemaal lekker dat Rovio er als derde met de buit vandoor is gegaan. In een persbericht over dit onderwerp stelt hij, enigszins eufemistisch: “We are actually thrilled that Angry Birds has brought much attention to this game mechanic. It’s been amazing to see how Liam Bowmer’s original Castle Clout inspired all of this, and I’m just hopeful that we will gradually see the original Castle Clout get a little credit for that inspiration.”

Heeft Rovio genoeg veranderd of is ook de meest succesvolle mobiele game aller tijden in feite een simpele rip-off?

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.