Nieuws
Now Reading
[Kort] Nederlandse developer maakt game over Londense rellen
1

[Kort] Nederlandse developer maakt game over Londense rellen

by Matthijs Dierckx12 augustus, 2011

Een foto van een 89-jarige man die de puinhopen in zijn winkeltje bekijkt, inspireerde Kenney Vleugels tot London Riots. In het spelletje moet je als winkeleigenaar met een knuppel de plunderaars uit je zaak weren. Tegen Kotaku zegt de 21-jarige Vleugels (bekijk vooral ook zijn eigen site): “Well I do a lot of these games now that are based around news events. But for this one in particular I did it because I was very angry with the thieves and looters.”

Vleugels, die werkt voor het Amsterdamse RoundGames.com, voegt daar tegenover Control aan toe: “Ik heb erg veel reacties gekregen op London Looters. Heel veel positief, maar ook wat negatieve reacties van mensen die niet begrijpen hoe ik zoiets kan doen.”

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.