Nieuws
Now Reading
[Nieuws] Eerste 3DS-game van Nederlandse bodem
0

[Nieuws] Eerste 3DS-game van Nederlandse bodem

by Matthijs Dierckx9 augustus, 2011

De eerste Nintendo 3DS-game van Nederlandse bodem komt — hoe kan het ook anders — het de studio van Engine Software.

Neerlands oudste gamesstudio ontwikkelde tientallen games voor DS (die overigens allemaal in één keer door de Nintendo’s LOT-check fietsten) en was daarmee een van de, zo niet dé meest productie DS-ontwikkelaar ter wereld. Zoals gezegd, niet geheel verrassend dus dat de eerste game voor de opvolger van dat apparaat ook uit de koker komt van de Doetinchemerezen.

De game, Mahjong 3D (volledige Duitse titel: Mahjong 3D – Die Krieger des Kaisers) wordt in Duitsland op de markt gebracht door een label van DTP, ook de publisher van Ronimo’s Awesomenauts.

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.