Nieuws
Now Reading
[Nieuws] Nederland beste vertegenwoordigd op Gamescom
3

[Nieuws] Nederland beste vertegenwoordigd op Gamescom

by Matthijs Dierckx8 augustus, 2011

Het Holland Paviljoen op de Gamescom, Europa’s grootste gamesbeurs met een kwart miljoen bezoekers, telt dit jaar 26 bedrijven. Daarmee heeft Nederland de grootste landendeelname tijdens het evenement in Keulen.

Volgens de voorzitter van de branchevereniging Dutch Games Association, Jurrie Hobers, tekent dit de gezonde groei in de Nederlandse gamessector. “We spelen als klein land een rol van betekenis in de internationale gamesindustrie. Nederland is wereldwijd wellicht het meest bekend van Killzone, maar ook veel andere entertainment en serious game studios doen het geweldig goed. Het is goed dat we al deze facetten op zo’n grote beurs als de Gamescom kunnen presenteren.” 

Het Holland Paviljoen is in opdracht van NL EVD Internationaal gerealiseerd door de Dutch Games Association, de brancheorganisatie voor de Nederlandse gamesindustrie. De DGA heeft bij het organiseren ondersteuning gehad van het vakblad Control, Syntens, NBSO Frankfurt en enkele Duitse partners.

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.