Nieuws
Now Reading
[Nieuws] Hoe motion capture je een paard? Nou, zo dus.
0

[Nieuws] Hoe motion capture je een paard? Nou, zo dus.

by Matthijs Dierckx4 augustus, 2011

Xsens bouwt al enige jaren handige motion capture tools. Ze maakt daarbij gebruik van motion sensors in plaats van camera’s. Dat maakt het bijvoorbeeld mogelijk om op elke willekeurige locatie bewegingen vast te leggen. En dat is weer handig wanneer iemand van een trap moeten rennen (die niet in een mocap studio past). Of bijvoorbeeld voor het digitaliseren van de bewegingen van een… paard!

En dan te bedenken dat de animatoren van deze befaamde paardengame alles met de hand moesten doen…

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.