Nieuws
Now Reading
[Nieuws] Is dit de toekomst van game graphics?
4

[Nieuws] Is dit de toekomst van game graphics?

by Eric Bartelson2 augustus, 2011

Via Kotaku komt het volgende filmpje van het Australische bedrijf Euclideon dat beweert dat ze ‘de technologie van de toekomst’ aan het ontwikkelen zijn. In plaats van de traditionele manier van objecten bouwen en renderen in 3D (met polygonen) gebruikt deze technologie point cloud data. Ze noemen het ‘tiny little atoms’ die tot 100.000 keer de detail van polygonen kunnen weergeven. Dat is nogal een behoorlijk stevige claim. De demo die ze geven is in ieder geval niet in real time, dus of het al geschikt is voor games is de vraag. Euclideon verwacht over een jaar de definitieve versie klaar te hebben. Check het filmpje en laat weten wat je ervan vindt.

We hebben inmiddels ook enkele Nederlandse engine-experts gevraagd naar hun mening — we komen hier vast nog op terug.

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.