Nieuws
Now Reading
[Kort] Nieuwe GameMaker-versies genereren HTML5, iOS en Android-apps
1

[Kort] Nieuwe GameMaker-versies genereren HTML5, iOS en Android-apps

by Matthijs Dierckx28 juli, 2011

Nieuwe versies van de populaire development tool GameMaker genereren kant en klare HTML5, iOS of Android games.


Dit najaar lanceert YoYo Games eerst de HTML5-editie, volgend voorjaar volgt dan een GameMaker voor iOS en Android. Het bedrijf gaat zich ook meer profileren als de leverancier van development tools dan als portal voor games die met GameMaker zijn gebouwd. In de komende Control vertelt bedenker en maker Mark Overmars meer over de GameMaker for HTML5.

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.