Nieuws
Now Reading
[Muziek afl.6] Beluister 5 unieke, muzikale pitches
1

[Muziek afl.6] Beluister 5 unieke, muzikale pitches

by Matthijs Dierckx22 juli, 2011

GameHouse vroeg 5 Nederlandse componisten om een eigen interpretatie van een bestaand thema

Vier van deze vijf nummers zouden normaal gesproken voor eeuwig zijn verbannen naar de anonimiteit. Zonde. Dankzij de medewerking van de componisten bieden we nu een unieke blik achter de schermen van de muzikale pitch voor de nieuwe aflevering in de successerie Delicious.

Geen Flash? Kijk dan hier: Delicious 7 – Pitches

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/playlists/960605″ height=”210″]

Het eerste nummer is het oorspronkelijke thema, daaronder de vijf nieuwe interpretaties.

GameHouse (Zylom) vroeg vijf Nederlandse (game-)componisten een nieuwe versie te maken van het bekende thema van Delicious. Het resultaat: vijf zeer uiteenlopende interpretaties van in de basis hetzelfde nummer. De winnaar — gekozen door het development team bij GameHouse — krijgt de opdracht de muziek voor de game te maken (en wie dat wordt hoor je dus wanneer de game uit is).

Een paar opmerkingen: Delicious is een time-management gameserie, de doelgroep bestaat primair uit vrouwen en de hoofdpersoon (Emily) gaat deze editie naar Parijs (dat verklaart het veelvuldig gebruik van de trekharmonica). Deze nummers zijn dus niet per definitie representatief voor het werk van de componisten. (Meer werk van vier van hen is te beluisteren in de nieuwe iPad-editie van Control die volgende week verschijnt.)

Dank aan alle componisten voor het verlenen van toestemming en aan Ard Bonewald, Studio Director van GameHouse. Na de klik, de gegevens van de componisten. 

Rik Nieuwdorp (Claynote)
Componist van onder meer Bohm en diverse Xbox Live-titels
www.claynote.nl

Niels van der Leest
Componist van diverse serious en entertainment games
www.nielsvanderleest.nl

SonicPicnic (collectief)
Componisten van onder meer Awesomenauts, Swords&Soldiers, Rocket Riot, Flipper en Garfield2 (DS)
www.sonicpicnic.nl

Thomas Kalksma (MediaMusicFix)
www.mediamusicfix.com

Jonathan vd Wijngaarden
Componist van onder meer Fairytale Fights en Adam’s Venture 1 en 2
Winnaar Dutch Game Award 2010
www.musicbyjonathan.com

Dit was het laatste deel in een serie van zes artikelen over gamesmuziek. Lees ook de andere verhalen.

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.