Nieuws
Now Reading
[Uit Nu!] Runespell Overture van Mystic Box
0

[Uit Nu!] Runespell Overture van Mystic Box

by Matthijs Dierckx21 juli, 2011

“It’s different”, zegt een van de reviewers in deze videorecensie. En dat is Runespell Overture zeker. De kaart-RPG (of is het een RP-kaartspel?) van de jonge Nederlandse studio Mystic Box verscheen gisterenavond op Steam en verkoopt in elk geval lekker — op dit moment staat het spel op nummer 5 in de Steam Store.

Met kaartspelen — poker en solitaire — bepaalt de speler de kracht van zijn aanvallen, zoals gezegd: Runespell Overture is anders. Geen groots verhaal, wel originele gameplay. Gezien de recensies tussen de 7 en 8,5 lijkt het te werken. Runespell Overture is hier te koop voor PC en Mac.

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.