Nieuws
Now Reading
[Nieuws] Hollanders als ultieme bad guys in Iraanse historische first person shooter
2

[Nieuws] Hollanders als ultieme bad guys in Iraanse historische first person shooter

by Eric Bartelson15 juli, 2011

Via Kotaku komt het bericht over de release van de Iraanse FPS Mir Mahna. In deze game herleef je de heldendaden van de gelijknamige nationale held die Fort Mosselstein veroverde op de VOC en zo het zuiden van Iran bevrijdde van de koloniale overheersing. Van onze voorvaderen dus. De VOC gebruikte het eiland Kharg (of zoals de Hollanders het noemden Kareek) als handelspost en bouwde het fort in 1750 om beter grip te krijgen op het strategisch interessante gebied. Maar de Hollanders hadden duidelijk buiten Mir Mahna gerekend, volgens Iraanse overlevering een soort van Rambo die in 1766 met een handjevol bondgenoten de lompe kaaskoppen verjoeg. Nu te spelen op PC.

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.