Nieuws
Now Reading
[Kort] GlitchHiker is als goede wijn. Of zo…
0

[Kort] GlitchHiker is als goede wijn. Of zo…

by Matthijs Dierckx11 juli, 2011

Een kleine zes maanden geleden schreef ik deze column over GlitchHiker — de meer dan terechte dubbele winnaar van de Nederlandse Global Game Jam. De laatste paar dagen maakt de game — en dan met name het briljante concept daarachter — een revival door. Niet letterlijk, want GlitchHiker is hartstikke dood, maar plots verschijnen er tal van berichten over de game op (grote) internationale websites. Zoals hier, hier en zelfs hier.

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.