Nieuws
Now Reading
[In de Pers] Analyse van de uitspraak van het Amerikaanse hooggerechtshof
0

[In de Pers] Analyse van de uitspraak van het Amerikaanse hooggerechtshof

by Matthijs Dierckx4 juli, 2011

Voor wie het heeft gemist, vorige week sprak het Amerikaanse hooggerechtshof zich uit tégen een verbod op gewelddadige games en vóór de bescherming van games zoals die geldt voor films, boeken en andere kunsten. Soms zijn de Amerikanen dus gewoonweg verder, liberaler dan sommige Europeanen. Dagblad De Pers publiceert vandaag een aardige analyse over de uitspraak.

“Gamebouwers zijn kunstenaars. Games vallen onder de vrijheid van meningsuiting. Het idee dat het spelen van gewelddadige games schadelijk is voor kinderen, is niet onderbouwd. De uitkomst van de zaak ‘Brown v. Entertainment Merchants Association’ voor de Amerikaanse Hoge Raad liegt er bepaald niet om. De Supreme Court veegde afgelopen week de vloer aan met een wetsvoorstel dat in Californië was aangenomen, en dat het strafbaar zou maken om gewelddadige videogames aan minderjarigen te verkopen.” Lees hier het hele artikel

 

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.