Nieuws
Now Reading
[Art&Stijl] De cover van de nieuwe Control in drie stappen
2

[Art&Stijl] De cover van de nieuwe Control in drie stappen

by Eric Bartelson1 juli, 2011

Als het goed is ligt de nieuwe Control (nummer 25 alweer) vandaag bij de mensen in de brievenbus. Dan hebben de meeste lezers ook wel de mooie cover gezien die dit keer gemaakt is door Marthe Jonkers en Ward Lindhout. Na de klik zie je de cover in drie verschillende iteraties. De eerste ruwe schets tot het uiteindelijke artwork. De werkwijze voor deze afbeelding is volgens Marthe Jonkers ingegeven door de korte productietijd: “Om tijd te sparen hebben we samengewerkt, waarbij we grofweg de voor- en achtergrond hebben verdeeld. Tussendoor wisselden we soms om elkaars werk te verbeteren en bij te werken. De stad is geïnspireerd op onze omgeving, en we hebben geprobeerd zo veel mogelijk consoles en controllers te verwerken in de illustratie.” Jonkers en Lindhout zitten op dit moment in Kyoto waar ze onderzoek doen naar gamedesign en manga aan de universiteit aldaar. Ze hebben ook gezamenlijk een game art studio: BITpunk.

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.