Nieuws
Now Reading
[Kort] Gamesindustrie Quebec relatief bijna tien keer zo groot als de Nederlandse
0

[Kort] Gamesindustrie Quebec relatief bijna tien keer zo groot als de Nederlandse

by Matthijs Dierckx23 juni, 2011
Control maakt deze week een rondreis langs een groot aantal Canadese gamesstudio’s en instellingen. Op deze site lees je korte updates en indrukken, een uitgebreid verslag verschijnt in Control nr.26.

Nederland heeft 16 miljoen inwoners en zo’n 1.000 to 1.500 developers. De Canadese provincie Quebec telt minder dan de helft van die inwoners, maar ruimt 7.000 developers. Heel Canada (ruim 30 miljoen inwoners) telt bijna 16.000 developers en nog eens 11.000 mensen die direct of indirect voor gamesstudio’s werken. Canada staat inmiddels derde op de lijst van grootste gamesnaties, na Japan en de Verenigde Staten.

Als we de getallen van Quebec naar Nederland vertalen, zouden hier dus zo’n 14.000 developers rondlopen, tien keer meer dan daadwerkelijk het geval is. De grootste Canadese studio is die van Ubisoft in Montreal. Daar werken 2.100 man.

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.