Control
Now Reading
[Video] De stem van Splinter Cell’s Anna Grimsdóttír
0

[Video] De stem van Splinter Cell’s Anna Grimsdóttír

by Matthijs Dierckx22 juni, 2011
Control maakt deze week een rondreis langs een groot aantal Canadese gamesstudio’s en instellingen. Op deze site lees je korte updates en indrukken, een uitgebreid verslag verschijnt in Control nr.26.

Iedereen die een of meerdere Splinter Cell-games heeft gespeeld, kent haar stem: Claudia Besso. Zij leende haar stembanden voor de rol van Anna Grimsdóttír, degene die geregeld in Sam Fisher’s oor tettert. Tijdens een bezoek aan GameOn Audio in Montreal — waar ook alle voiceacting voor Assassin’s Creed plaatsvindt — zagen, nee hóorden we haar in een andere rol. Die van de rustgevende (?) verteller in Ubisoft’s Kinect-titel Your Shape.

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.