Nieuws
Now Reading
[Nieuws] Eidos: Nixxes ‘no outsourcer, part of the team’
0

[Nieuws] Eidos: Nixxes ‘no outsourcer, part of the team’

by Matthijs Dierckx22 juni, 2011
Control maakt deze week een rondreis langs een groot aantal Canadese gamesstudio’s en instellingen. Op deze site lees je korte updates en indrukken, een uitgebreid verslag verschijnt in Control nr.26.

Tijdens een gesprek met Stéphane D’Astous, General Manager van Deus Ex-studio Eidos Montréal, informeerde Control naar de samenwerking met het Nederlandse Nixxes. Dat bedrijf ontwikkelt de PC-versie van Deus Ex: Human Revolution.

D’Astous had wat aardige woorden in petto voor de Nederlandse tech-wizzards: “They are experts in what they do, great chaps. They have a great history with Eidos and are very reliable. We consider them as partners, part of the team, rather than an outsourcer.” 

Bij de 330 man sterke studio in Montreal werken drie teams aan de nieuwe Deus Ex, Thief 4 en een nog niet aangekondigde nieuwe game gebaseerd op bestaand Eidos-IP.

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.