Nieuws
Now Reading
[Uit Nu!] De eerste commerciële game van Mark Overmars: Super Snake HD
0

[Uit Nu!] De eerste commerciële game van Mark Overmars: Super Snake HD

by Eric Bartelson17 juni, 2011

Dat prof. dr. Mark Overmars de bedenker en programmeur is van de doe-het-zelf engine Game Maker zal algemeen bekend zijn. Dat hij nog nooit een volledige game op zijn eigen engine had gebouwd is wel verrassend. Zelf zegt hij daarover: “Ik heb wel altijd  stukjes game gemaakt om bepaalde onderdelen van de engine te testen, maar nooit eerder had ik de tijd om een volledige game te bouwen.” Die tijd heeft Overmars nu wel gevonden en zijn eerste game is Super Snake HD voor Android en iOS.

Super Snake HD is gebaseerd op het welbekende spel dat al sinds de late jaren 70 bestaat. Het was jarenlang het meest gespeelde spel op mobiele telefoons toen ze nog niet smart waren. Overmars’ versie voegt veel toe aan de oude vertrouwde gameplay. Zo zijn er 80 levels in vier werelden, teleporters, tweespeler-mode en meerdere slangen.

Super Snake HD is ook meteen de eerste in-house game die gemaakt is onder de vlag van YoYo Games Studio. Overmars is mede-eigenaar van YoYo Games en geeft leiding aan de studio die een aantal teams van onafhankelijke developers begeleidt in het maken van Game Maker spellen voor iOS en Android. “Momenteel werk ik met zeven teams, maar er is ruimte voor meer teams, zeker ook als die bestaan uit studenten”, zegt Overmars. Geïnteresseerden kunnen contact met hem opnemen.

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.