Nieuws
Now Reading
[Nieuws] ‘All in’ voor Paladin Studios
0

[Nieuws] ‘All in’ voor Paladin Studios

by Eric Bartelson9 juni, 2011

In een openhartige blogpost heeft Paladin Studios baas Derk de Geus de naam van zijn nieuwe game bekend gemaakt: Momonga. Interessanter nog dan deze werktitel is het verhaal dat aan de development vooraf ging. Paladin Studios is door een diep dal gekropen. Eind 2009 had de studio grote schulden omdat Enercities over budget ging en ze de ontwikkeling zelf moesten voorfinancieren. Maar in 2010 ontsnapte Paladin aan een faillissement door een aantal lucratieve opdrachten die de studio niet alleen schuldenvrij maakte, maar ook wat eigen vermogen gaf. Nu maakt De Geus dus de bewuste keus om niet een nieuwe opdracht aan te nemen, maar alles in te zetten op de development van een entertainmentgame. Zijn ze gek geworden of hebben ze het licht gezien? Zeg het maar.

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.