Nieuws
Now Reading
[Interview] Twee Nederlandse MSX-avonturiers doen hun verhaal op Gamasutra
2

[Interview] Twee Nederlandse MSX-avonturiers doen hun verhaal op Gamasutra

by Matthijs Dierckx3 juni, 2011

Als we het hebben over de pre-historie van de Nederlandse gamesindustrie, valt vaak de naam van John DRJ Vanderaart, de (toen) jonge grootmeester op de Commodore 64. Maar er waren meer systemen, en dus ook meer verhalen. Een daarvan, over MSX’ers André Ligthart en Martijn Maatjens, is opgetekend door de developmentsite Gamasutra. Een heerlijk verhaal vol jongensboek-achtige gamedesigner-romantiek over twee indies-avant-la-lettre. Hier te lezen.

Kleine update: de vrienden waarover Ligthart en Maatjens spreken in het interview, blijken Ruud van de Moosdijk en Ivo Wubbels te zijn, de twee oprichters van de oudste studio van Nederland, Engine Software.

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.