Nieuws
Now Reading
[Nieuws] Nederlandse games op Italiaans cultureel festival
0

[Nieuws] Nederlandse games op Italiaans cultureel festival

by Eric Bartelson30 mei, 2011

Op het tweejaarlijkse culturele festival voor hedendaagse kunst Biënnale in Venetië kunnen bezoekers en thuisblijvers in Nederland de hele maand juli zes nieuwe Nederlandse games spelen via de mobiele schermen van Dropstuff.nl. De games zijn speciaal voor het evenement gemaakt door kunstenaars en gamedesigners, of bedrijven die die twee disciplines verenigen zoals het Utrechtse Monobanda. Op het schermen in Venetië en de schermen in Utrecht, Eindhoven en Den Haag kunnen bezoekers met hun smartphones invloed uitoefenen op de getoonde beelden.

Zo heeft bijvoorbeeld Monobanda het project Silent Anonymous Disco Extravaganza! ontwikkeld. Met één druk op de knop plaatst een speler een dansend pixelpoppetje met een eigen bedachte boodschap op het scherm dat door input vanuit beide landen steeds voller loopt. De achtergronden worden steeds drukker naarmate er meer poppetjes op de dansvloer verschijnen. Het spelletje is volgens Monobanda een ode aan 8bit games en Silent Disco. Check het alvast hier.

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.