Nieuws
Now Reading
[Event] Honderden bezoekers voor Indigo en DGG-opening
0

[Event] Honderden bezoekers voor Indigo en DGG-opening

by Matthijs Dierckx16 mei, 2011

Meer dan 800 bezoekers, verspreid over twee dagen, hebben dit weekend een bezoek gebracht aan de indie-expositie Indigo in Utrecht. Daarmee overtroffen de bezoekcijfers die van vorig jaar én de verwachtingen van de organisatie.

[Control publiceerde de afgelopen een overzicht van alle tentoongestelde games. Weten wat je hebt gemist: hier klikken!]

Vrijdagavond was tevens de officiële opening van het games-verzamel-gebouw van de Dutch Game Garden (waar inmiddels zo’n 35 gamesbedrijven zijn gevestigd). Gedeputeerde Remco van Lunteren
de Utrechtse wethouder Mirjam de Rijk verrichtten de openingshandeling door — heel toepasselijk — een game te spelen (die speciaal voor deze gelegenheid was ontwikkeld door de mensen achter Monkeybizniz). (Meer beeld na de klik)

Indigo-organisator Sjors Houkes is meer dan tevreden: “Ik ben enorm onder de indruk van alle games die hier gepresenteerd zijn, de meeste zijn zelfs nog verder doorontwikkeld speciaal voor Indigo! Het enthousiasme van de makers is aanstekelijk en daarom was de sfeer op beide dagen geweldig. Het is een groot plezier om te organiseren.”

Jeroen van Mastrigt-Ide tijdens de opening van de Dutch Game Garden.

Foto’s: Maikel de Bakker

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.