Nieuws
Now Reading
[Nieuws] Bijzonder verbond voor Nederlandse lancering van L.A. Noire van Rockstar Games
0

[Nieuws] Bijzonder verbond voor Nederlandse lancering van L.A. Noire van Rockstar Games

by Eric Bartelson13 mei, 2011

Op 20 mei verschijnt de nieuwste Rockstar game L.A. Noire in Nederland. De avond voor de lancering organiseert Nationaal Historisch Museum in samenwerking met Rockstar Games en Mediamatic een speciale introductie van de game in de Zuiderkerk in Amsterdam. Ja, je leest het goed: het Nationaal Historisch Museum presenteert de nieuwste Rockstar game.

Volgens het persbericht is de link tussen museum en L.A. Noire niet zo vreemd: ‘Het Nationaal Historisch museum is een museum van beelden en verhalen. Binnen deze samenwerking wordt gefocust op verschillende manieren van verhalen vertellen en overdracht. L.A. Noire luidt een nieuwe vorm in waarin historisch erfgoed in de toekomst kan worden vastgelegd.’ Tijdens de avond praten Willem Velthoven (directeur Mediamatic), Erik Schilp (algemeen directeur Nationaal Historisch Museum) en Onno Bos (Rockstar Games) over het belang van computerspellen voor onze geschiedenisbeleving. De avond begint om 22 uur en om middernacht worden de eerste games verkocht.

Control is positief over de inzet van games voor (geschiedenis)onderwijs. In Control nummer 5 (mei 2008) schreven we al over Playing the Past een Belgisch initiatief om de geschiedenis speelbaar te maken. Recentelijk maakte Monkeybizniz een game waarin de geschiedenis van Utrecht centraal stond. Oh ja, en Control adviseert het Nationaal Historisch Museum over de inzet van games.

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.