Nieuws
Now Reading
[Nieuws] Nederlandse serious game wint honorable mention bij Apps for Development van de Wereldbank
0

[Nieuws] Nederlandse serious game wint honorable mention bij Apps for Development van de Wereldbank

by Eric Bartelson9 mei, 2011

Valerie Alloix en Loes Vrielink (beiden ex-Virtual Fairground) hebben een Honorable Mention ontvangen voor hun inzending voor de Apps for Development van de Wereldbank. De competitie was uitgeschreven om de grote hoeveelheid data van de Wereldbank inzichtelijk te maken voor het grote publiek. Alloix en Vrielink ontwikkelden hiervoor een kleurrijke game, Get a Life genaamd.


Ruim een jaar geleden maakte de Wereldbank zijn database met socio-economische informatie van vrijwel alle landen ter wereld openbaar. De data geeft een goed beeld van de situatie in de wereld en toont aan waar de knelpunten zitten om de acht millenniumdoelen te halen in 2015. Alloix hield het proces van openbaar maken van de informatie al een tijd in de gaten met het idee daar ooit een serious game mee te maken. Toen de Wereldbank een App-competitie uitschreef, greep ze de kans met beide handen aan. “Ik heb de game gemaakt voor kinderen, maar ook voor mensen die moeite hebben met het lezen en begrijpen van data.” Uit meer dan honderd inzendingen sleepte Get a Life uiteindelijk een Honorable Mention in de wacht. De game is inmiddels verder ontwikkeld en speelbaar via Facebook.

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.