Nieuws
Now Reading
[Filmpje] OneBigAlbum componist Frank Klepacki stelt zich voor
0

[Filmpje] OneBigAlbum componist Frank Klepacki stelt zich voor

by Eric Bartelson9 mei, 2011

De naam Frank Klepacki zegt je misschien in eerste instantie niets, maar zijn muziek mag gerekend worden tot het beste dat games hebben voortgebracht. Hell March voor Command & Conquer: Red alert is daarvan een perfect voorbeeld. Klepacki doet mee aan OneBigAlbum, het goede-doelen-initiatief van Engine Software baas Ruud van de Moosdijk. In het volgende filmpje vertelt hij waarom.

OneBigAlbum is het muzikale goede-doelen-project waarbij 17 internationale gamesmuziekcomponisten nieuwe nummers leveren voor een speciaal album waarvan de opbrengsten naar het goede doel gaan. Drie Nederlandse componisten doen mee aan het album, namelijk Jonathan van der Wijngaarden (Adam’s Venture), Michiel van den Bosch (Overlord) en Bart Roijmans (Dragonhunters). Het is een onderdeel van OneBigGame, het games-voor-goede-doelen initiatief van Martin de Ronde en verschijnt later dit jaar.

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.